Glas istället för plast

Med DesignLine kan vi nu erbjuda en stabil och modern funktionskabin bestående av väggmoduler i designat säkerhetsglas. Alla andra funktionskabiner på marknaden har utan undantag väggar av plastmaterial. Något som även gäller vår äldre modell ClassicLine som liksom alla andra bygger på en äldre konstruktion utvecklad på 90-talet.

Glas

Plast

Bättre design med glas istället för plast

Med DesignLine går vi ett steg längre med en väl genomtänkt design. Såväl de frostade väggar som väggar i klarglas ger ett behagligt ljus och lyster åt kabinens detaljer. Glas är till skillnad mot plast också åldersbeständigt vilket gör att plastens gulnande undviks. Samtliga övriga detaljer i kabinen är nyutvecklade och framtagna just för DesignLine.

Säkerhetsglas ger stabilitet och trygghet

Valet av kraftigt säkerhetsglas har förutom en tilltalande design gett en överlägsen stabilitet. Det medför också att nya lösningar har kunnat utvecklas som den helt unika draperidörren. Längs både bak- och sidovägg löper stödhandtag som ger ökad trygghet och stöd för den som duschar. Även själva duschstången fungerar som extra stödhandtag vilket förenklar vid insteget i kabinen och kanske ännu mer då man kliver ut. Säkerhetsglaset skyddar också väl vid ett eventuellt fall.

Enklare rengöring ger bättre hygien

Säkerhetsglas är till skillnad mot plast helt reptåligt vilket ger en glatt yta som är lätt att skölja och torka av. Något som kraftigt underlättar rengöringen och gör det möjligt att undvika risken för tillväxt i uppkomna repor. Hela konstruktionen är omritad från tidigare modeller för att möjliggöra undvikandet av onödiga smutsfällor.

← Fler fördelar med DesignLine

athena_funktionGlas eller Plast